Vad finns det för fördelar med fjärrvärme?

Det finns många fördelar med fjärrvärme som uppvärmningsform. Här är de viktigaste.

 • Rent

  Fjärrvärme är en resurssnål och miljövänlig uppvärmningsform. En anläggning som kraftvärmeverket på Dåva, med avancerad rening och kvalificerad personal, ersätter många små pannor. Nästan all fjärrvärme är värme som annars inte skulle ha kommit till nytta, t.ex. spillvärme från industrin, energi ur avfall och rester från skogsavverkning. Fjärrvärme är dessutom bra för inomhusmiljön. Den är luktfri, tystm och ger behaglig värme.
 • Enkelt

  Fjärrvärmecentralen tar liten plats, den är tyst och driftsäker. När du ställt in centralen efter husets värmebehov sköter den sig i princip själv och anpassar sig dessutom efter yttertemperaturen. Du har obegränsat med varmvatten, så du behöver aldrig riskera någon kalldusch.
 • Säkert

  Det är bekymmersfritt och tryggt att vara fjärrvärmekund. En okomplicerad och beprövad teknik innebär mycket hög driftsäkerhet. Du får en jämn och pålitlig värme i huset.
 • Prisvärt

  Installationskostnaden är låg, prisnivån på värmen är stabil och underhållskostnaderna låga. En installation av fjärrvärme ökar dessutom husets värde.