Digital-tv eller bredbands-tv (ip-tv)

Med digital-tv får du ett grundutbud med många kanaler och riktigt skarp bild. Bredbands-tv
(ip-tv) gör din tv smart utan smart-tv. Vad du ska välja beror på hur du tittar på tv och vill kunna använda din tv.

Du bör också fundera på hur du vill att din tv-tjänst ska vara ansluten i din fastighet.  Vi ska här kort sammanfatta några skillnader och fördelar med de olika lösningarna. Du som vill ha allt kan naturligtvis använda båda lösningarna.

Digital-tv

Tryck på play-knappen för att se en film som beskriver tv-tjänsten Digital-tv.

Digital-tv är som kabel-tv fast med riktigt skarp bild och bra ljud även på nya stora platta tv-apparater. Du kan även få ännu skarpare bild med HD-kanaler. I grundutbudet som illustreras nedan ingår en mängd olika kanaler och några av HD-kanalerna. Detta tv-alternativ förutsätter att det finns ett tv-nät (koaxialnät) i fastigheten.

Logo SVT1 HDLogo SVT2 HDLogo tv3Logo sjuan Logo åttanLogo kanal 11 HDLogo tolvanLogo SVT24 HDLogo Barnkanalen HDLogo Kunskapskanalen HDLogo Discovery HD
 

Digital-tv kräver en digitalbox eller en inbyggd modul i din tv* samt ett programkort.  Digitalboxen och programkortet ingår i månadskostnaden och du kan alltid köpa fler kanaler och tillvalspaket för en ännu rikare
tv-upplevelse.
* digitalboxen/modulen måste vara godkänd av Telenor.

Analog eller digital-tv på flera tv-apparater

Med digital-tv (läs mer om våra priser) får du alltid med en analog signal. Den är mest likt tv "som det var förr" utan extra boxar eller tillägg, bara att ansluta antennsladden i ditt tv-uttag och börja titta. Du kan se analog tv på upp till fem tv-apparater i samma hushåll. Det innebär att du kan ha digital-tv i vardagsrummet och samtidigt ha en analog signal i barnrummet eller gästrummet. Vill du ha digital mottagning på fler tv-apparater går det att ordna genom kontakt med Telenor på 020-222 222.

Digital-tv kommer in via ditt bredband till din fiberkonverter. Därifrån ansluter du som fastighetsägare själv en koaxialkabel till ditt tv-nät i fastigheten. Behöver du hjälp med ditt tv-nät i fastigheten så kontakta en auktoriserad fackman för rådgivning. Se även kom-igång guide för mer information.

Bredbands-tv (ip-tv)

Tryck på play-knappen för att se en film som beskriver hur bredbands-tv fungerar. 

Bredbands-tv ger dig såväl skarp bild och ljud som möjlighet att utnyttja en mängd nya tjänster, t ex hyra film via nätet eller köpa enskilda sportevenemang. För att kunna se bredbands-tv behöver du göra en beställning till en av våra leverantörer, som förser dig med en digitalbox och ett programkort. Här finns också möjlighet till en stor valmöjlighet av tillvalspaket och en mängd HD-kanaler.  Hur många kanaler du får tillgång till styrs helt av vilken leverantör och paket du väljer, titta i vår kundportal eller kontakta våra leverantörer för mer info.

Bredbands-tv kommer precis som digital-tv via ditt bredband till din fiberkonverter. Skillnaden är att bredbands-tv avlämnas i en port i konvertern och istället för antennsladd ansluter du en nätverkskabel till digitalboxen.

Bredbands-tv till lägenheter

Bor du i lägenhet så behöver du även en switchmodul för att kunna koppla in bredbands-tv. Switchen får du kostnadsfritt ifrån oss och vi skickar ut den så fort vi fått en bekräftelse på din beställning från den leverantör som du valt.

Bli kund

Är du ansluten till vårt bredband du beställa tv direkt i kundportalen
Vill du ansluta dig kan du anmäla intresse här