Fokusområde Vilande fiberanslutning

Skaffa bredband i världsklass

Grattis!! Din fastighet är förberedd med fiber via stadsnätet. Det enda du behöver göra för att komma igång med ditt bredband är att beställa montering av fiberkonverter och aktivering av din anslutning. Därefter väljer du de tjänster du önskar aktivera i vår kundportal. Se nedan hur aktiveringsflödet går till. Anslutningsavgiften är redan betald och ingen kostnad för aktivering tillkommer. 

Så här går det till:

1. Beställ aktivering

Beställ aktivering av din anslutning genom att anmäla ditt intresse här på sidan.
Just nu bjuder vi på 4 månader kostnadsfritt nätavtal hos oss och Kom igång-hjälp*

* Erbjudandet gäller när abonnemanget aktiveras i samband med aktivering av anslutningen. Kostnad för internetaccess hos en tjänsteleverantör tillkommer.

2. Bekräftelse

När vi mottagit din anmälan får du en mejlbekräftelse med ett preliminärt aktiveringsdatum och information om vår kom igång-hjälp. Leveranstiden är ca 4 arbetsveckor. 

3. Bokning hembesök

Vår entreprenör kontaktar dig för bokning av hembesök och i samråd beslutar ni om placering av fiberkonvertern. Tänk på att konvertern behöver sättas upp i anslutning till ett eluttag. Eluttaget behöver finnas på plats och ombesörjs av dig som fastighetsägare. Instruktioner om hur inkopplingen går till hittar du i vår bredbandshandbok.

Har du beställt Kom igång-hjälp via oss kontaktar vi dig för en separat bokning.

4. Hembesök

Entreprenören monterar fiberkonvertern enligt överenskommelse och informerar om hur du aktiverar dina tjänster.

5. Aktivering

Efter att fiberkonvertern är monterad och ev. egen utrustning anslutits till så beställer du snabbt och enkelt de tjänster du önskar i vår kundportal.ume.net. Du börjar med att skapa en användare, gör sen de val du önskar och inom några minuter kan du vara igång och surfa!

Har du beställt vår kom igång-hjälp får du hjälp av vår tekniker med att koppla in din router och aktivering av tjänster i kundportalen.

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på bredband@umeaenergi.se eller ring vår kundservice 090-16 00 20.