Fokusområde Obbola Bidragsområde

Aktuell status

Alla tillstånd är klara och vi har lämnat ut schakt och förläggningsjobbet till vår entreprenör Install AB. Elnät och vägbelysning kommer att samförlägga vissa nya elkablar på delar av sträckan nu när det ändå ska grävas. Grävning längs Anderssons väg kommer att genomföras under sommaren. Vägen kommer att behövas grävas av på 4 ställen samt att det kommer vara lite trångt efter vägen när grävmaskinen är där, hoppas ni har överseende med detta. Ni som valt att gräva på egen tomt skulle ha gjort det så fort det är möjligt. Detta måste vara gjort innan entreprenören passerar er tomt. Kabeldragning och installation av bredband beräknas utföras efter semestern, vår målsättning är att vara klara som senast 2022-09-01.

Har ni några frågor eller funderingar är ni välkommen att kontakta projektingenjör Mikael Larsson på 090-16 04 75

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv fyller med innehåll. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av internet, telefoni och andra tjänster.

Så här ansluter du dig: 

1. Gör en intresseanmälan
Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Vänligen gör detta ovan genom att trycka på knappen ”Gör intresseanmälan".
2. Följ intresset i ditt område
Här på din områdessida får du löpande information om hur planerna för bredbandsutbyggnaden ser ut. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Läs mer om hur en anslutning går till
3. Avtalsskrivning
Du som anmäler intresse kommer få ett installationsavtal skickat till dig. Detta kan signeras på papper eller med hjälp av e-signering. 
Så här använder du e-signering 
4. Godkännande
Projekten kan genomföras om tillräckligt många ansluter sig i varje område och budgeten hålls. Efter upphandling säkerställer vi att utbyggnaden kan genomföras inom avsedd kostnadsbudget. Därefter fattas beslut om bredbandsutbyggnad i ditt område.

Anslutningspris

Anslutningspriset är 16 000 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv.

Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.

Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör. Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s.

Kontakta oss

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänster är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se
Har du övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se