Fokusområde Mårdsjön/Stor-malsjö

Aktuell status

Nu är allt schaktarbete färdigt i området.

Enligt den uppdaterade tidsplanen vi erhållit från entreprenör så har installatören förhoppningar om att i bästa fall kunna höra av sig i början av juli gällande bokning av installationer. Vi vill dock flagga för att om installationerna inte hinner bokas in innan semestern så kommer dem att utföras direkt efter semesterperioden, alltså i början av augusti månad. Denna förskjutning beror på att det under schaktningsarbetet tillstött komplikationer i form av massivt berg under marken, vilket har gjort att arbetet försenats något. Hoppas ni har överseende med detta.

I övrigt så är målsättningen att samtliga anslutningarna ska vara färdiga under augusti månad.

Kontaktuppgifter:
Gräventreprenör (Bröderna Nygård AB) – Jonathan Nygård tel: +358504012899
Bredbandsentreprenör (Install AB) – Mikael Svensson tel: 0701912092
Projektledare Bredband (Umeå Energi AB) – David Sävenberg tel: 0722313878
Projektledare Elnät (Umeå Energi Elnät AB) – Jonas Lundgren tel: 0702607824

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv fyller med innehåll. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av internet, telefoni och andra tjänster.

Så här ansluter du dig: 

1. Gör en intresseanmälan
Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Vänligen gör detta ovan genom att trycka på knappen ”Gör intresseanmälan".
2. Följ intresset i ditt område
Här på din områdessida får du löpande information om hur planerna för bredbandsutbyggnaden ser ut. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Läs mer om hur en anslutning går till
3. Avtalsskrivning
Du som anmäler intresse kommer få ett installationsavtal skickat till dig. Detta kan signeras på papper eller med hjälp av e-signering. 
Så här använder du e-signering 
4. Godkännande
Projekten kan genomföras om tillräckligt många ansluter sig i varje område och budgeten hålls. Efter upphandling säkerställer vi att utbyggnaden kan genomföras inom avsedd kostnadsbudget. Därefter fattas beslut om bredbandsutbyggnad i ditt område.

Anslutningspris

Anslutningspriset är 16 000 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv.

Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.

Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör. Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s.

Kontakta oss

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänster är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se
Har du övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se