Umeå Energi Arena

Överblick av energiparken, här syns bland annat barn som spelar basket och pingis

Rörelseenergi för en hållbar framtid

En hållbar framtid är vår passion – även när vi sponsrar föreningslivet. På Umeå Energi Arena samarbetar vi med klubbarna som har sina hemmaplaner där. Vi vill göra området till en inspirerande mötesplats för alla och samtidigt visa hur man kan ställa om till hållbara energilösningar. Vår ambition är att arenaområdet skall bli en mötesplats för alla – både i och utanför arenabyggnaderna. Vi hoppas att hela arenaområdet skall inspirera till framtidens hållbarhet och rörelseenergi.

Energiparken – rörelseenergi för en hållbar vardag

Energiparken, som invigdes 2018, en plats som ska inspirera Umeåbor och besökande till glädje och rörelse och öka kunskapen kring framtida hållbara energi- och bredbandslösningar. Parken är öppen och tillgänglig året runt.

Umeå Energi Arena – en hållbar och energifylld mötesplats

Umeå Energi Arena är en del i vår sponsring av föreningslivet. År 2015 tog Umeå Energi över namnrättigheterna för arenaområdet på Gammlia. I samband med det döptes arenaområdet om till Umeå Energi Arena med tilläggen Sol (fotboll), Vind (innebandy) och Vatten (basket). Under en längre tid har det pågått ett arbete med innovation och lekfullhet i området. Vi samarbetar med de föreningar som har sin hemmaarena där och Umeå kommun som äger anläggningen.

För att boka lokaler, kontakta Umeå Fritid

Vid arenan finns även 

  • Laddstolpar för elbilar
    Två laddstolpar med totalt fyra laddplatser för semisnabb laddning av elbilar finns på parkeringen. 
  • Solceller på taket
    Solcellsanläggningen har en effekt på nästan 200 kW och är placerade längst fram på läktartaket på Sol och även nedtill på ett av räckena. En stor del av solcellerna är installerade på Vatten och är väl synliga på det välvda taket.
  • WiFi 
    WiFi-nätet (trådlöst internet) för föreningar, utövare och publik, blev helt klart i november 2016. Runt fotbollsplanen "Sol" finns täckning på planen, runt läktare och kiosker. Det är också anpassat för press, i skogen har vi för ett par år sedan dragit fiber åt SVT i samband med SM-veckan i skidor – så det finns kvar. Inne i "Vind" finns full täckning kring planen (så pass att den håller även för mässor) samt runt entrén så att de i insläppet kan använda trådlösa handscanners. I "Vatten" är den gamla sporthallens nät kompletterat så att det nu finns täckning för publiken. Där finns även ett antal hallar i källarplan som numera har täckning – i danshallen har man exempelvis fått köra CD-skivor tidigare.