Fakturering och betalning (företag)

Faktura

Vi skickar fakturan antingen som e-faktura, Svefaktura, via e-post eller som pappersfaktura. Om ni inte gör ett aktivt val kommer fakturan i pappersformat.

 • E-faktura

  Med e-faktura får ni fakturan till er internetbank. Det enda ni behöver göra är att logga in på banken och godkänna fakturan så betalas den. Autobetalning är en tjänst kopplad till e-faktura som vissa banker erbjuder. Har ni frågor om autobetalning kontakta er bank.

 • Faktura via e-post

  Ni får fakturan via e-post till den e-postadress ni valt. Fakturan ser ut som vanligt och bifogas i pdf-format.

 • Svefaktura

  Hos oss kan ni få fakturan som Svefaktura, vilket kräver att ni har en egen operatör.

Ni hittar alla dina fakturor genom att logga in på Mina Sidor 

Beställ E-faktura

Börja med ert kundnummer (återfinns på fakturan eller på mina sidor) och tryck enter. När ni skickat in era uppgifter så ordnar vi resten!

Betalning

Autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ert konto på förfallodagen. Pengarna måste finnas på ert konto en bankdag innan förfallodagen, men beloppet dras först på förfallodagen. Ni kan välja att betala via autogiro både om ni har e-faktura och pappersfaktura.

Hämta blankett för autogiromedgivande, fyll i och returnera till oss.

Betalningsuppgifter

Bankgironummer: 403-2751

Fakturanummer (OCR) är betalningsreferens.

Om ni betalar fakturan från utlandet behöver ni uppge SWIFT-adress och IBAN-konto till den utländska banken. Märk betalningen med fakturanummer (OCR)

 • BIC/SWIFT: SWEDSESS
 • IBAN no: SE56 8000 0842 0292 4308 1578

Påminnelse

Om er faktura inte är betald i tid så skickar vi vanligtvis en påminnelse cirka en vecka efter förfallodagen, via vanlig post. Med påminnelsen tillkommer en avgift på 60 kronor samt eventuell dröjsmålsränta. Avgiften debiteras på kommande faktura. Betalar ni inte påminnelsen skickas fakturan vidare till inkasso, detta medför extra avgifter.

Om ni får en påminnelse men vet att ni redan betalat fakturan kan ni kontakta vår avdelning för kundreskontra.

Betalat fakturan dubbelt?

Om ni har betalat fakturan två gånger gör vi en återbetalning till er. Vill ni lämna bankgiro- eller bankkontonummer, mejla vår avdelning för kundreskontra. Saknas bankgiro- eller bankkontonummer görs en utbetalning via avi.

Säkerhet

Umeå Energi gör en kreditbedömning när ni tecknar ett nytt avtal. Det kan innebära att vi begär en säkerhet från er i form av en deposition. Fakturan skickas av Umeå Energis ombud Intrum. Den kvarstår i minst 12 månader som säkerhet för framtida kostnader. En säkerhet kan också begäras om er leverans har blivit stängd på grund av obetalda fakturor.